De klasgenootjes van juf Greet

3B

Live interview in 3B

Ons Wero-thema ‘Licht en donker’ leent zich uitstekend om nachtwerk eens extra onder de loep te nemen. Kinderen trekken er dan als ijverige reporters op uit om enkele vragen te stellen aan ouders die nachtwerk doen. Dit jaar hadden we het voorrecht om 2 papa’s op bezoek te krijgen die hun nachtwerk ‘live’ kwamen toelichten. In de fotogalerij op onze schoolwebsite kan je alle foto's vinden.

PICT0185PICT0201

De papa van Fleur Samyn kwam met veel plezier vertellen over zijn werk bij ‘Pinguin’. Hij ontpopte zich tot een enthousiaste meester ! Via een powerpoint konden we heel duidelijk het proces volgen van de groenten die de boer levert tot het afgewerkt product. SUPER interessant! Wist je dat groenten ook ‘punten’ krijgen ? De papa van Fleur kent een kwaliteitslabel toe aan de groenten. Dat bepaalt welke prijs de boer voor zijn groenten krijgt. We zagen machines die zo groot zijn dat ze zelfs in onze klas niet kunnen!

We leerden dat nachtwerk niet altijd zo simpel is en dat de vermoeidheid soms een vervelend nadeel is. Een leuk voordeel voor Fleur is dat papa thuis is tijdens de vakanties. Dan kunnen ze samen heel wat leuke dingen doen. Ja, dat sprak vele kinderen in onze klas wel aan ! Na afloop mochten we proeven van enkele gezonde tussendoortjes : knolselder, worteltjes en bloemkool… Super lekker!

Enkele dagen later mochten we bakker Nick welkom heten in onze klas. Als 12-jarige jongen had hij de ‘bakkersmicrobe’ al te pakken en ging hij regelmatig al eens werken bij een bakker. Zijn passie werd zijn beroep : warme bakker. Broodjes bakken doet hij het liefst. Bakker Nick gaat al aan de slag om 2 uur ’s morgens. Wij weten nu wel waarom, hé ! Alles moet klaar zijn tegen dat bakkersvrouw Marjan de win-keldeuren opent.

De kinderen luisterden geboeid en Arno Verschaeve zat trots naast zijn papa. Na afloop waren we het allemaal eens : chocoladekoeken, croissants, donuts… Bakker Nick bakt ze als de beste! Voor deze gelegenheid had bakker Nick voor elk van ons een appeltaartje gebakken. Mmmm, heerlijk… dat werd smullen!

Nog eens van harte bedankt voor jullie leerrijke inbreng ! Nachtwerk kent voor ons geen geheimen meer!