Realisaties van de ouderraadlogo

 Elk jaar organiseert de ouderraad een aantal activiteiten. Die dienen om ouders dichter bij de school te brengen en omgekeerd en om ouders bij mekaar te brengen. Zo kan er al eens nagepraat worden met de leerkrachten op een informele manier, en kunnen ouders mekaar beter leren kennen.

 

Die acties zorgen ook voor een financiële opbrengst in de kassa van de ouderraad. Die opbrengst keert jaarlijks terug naar de school door sponsoring van diverse projecten. In de aanloop van de kerstperiode verkoopt de ouderraad dit jaar opnieuw rode en witte wijn met foto’s van de kinderen uit alle klassen. Hou de boekentassen in de gaten om tijdig te kunnen bestellen! 

In het schooljaar 2012-2013 pakten we de zandbak aan in de speeltuin. De foto’s tonen hoe slecht de oude eraan toe was, en hoe proper de nieuwe geworden is. 2 dagen werk, enkele ouders, een kraantje van depannage Coeman, en de vakman van Laewood zorgden voor een schitterend resultaat.

afbraakwerken 1

zandbak

boom kleuter
Voor het schooljaar 2013-2014 staan opnieuw enkele grote projecten op til.
Jullie zagen het wellicht al op despeelplaats van de kleuterschool. Het pleintje rond de boom, centraal op de speelplaats werd
heraangelegd op een kindvriendelijke manier. De boom ‘straalt’ in zijn nieuwe tuintje en het geheel is een stuk veiliger geworden.

In de turnzaal van de kleuters is ook heel wat nieuw klim- en spelmateriaal te vinden.

bib

 

 

 

Voor de lagere school sponsort de ouderraad de vernieuwing van de  (bijna) volledige schoolbibliotheek. De leerkrachten kiezen zelf welke boeken ze wensen aan te kopen.

 

 

 

Ben jij ook een enthousiaste mama of papa, met een kleuter of leerling op onze school? Ben jij sociaal en steek je graag de handen uit de mouwen? Wil jij ook de school mee ondersteunen via diverse projecten en ook de komende jaren de school sponsoren? Wil jij op feestjes ook wel eens bijspringen achter ‘den toog’?

Zin om lid te worden van de ouderraad? Stuur dan je naam en adres naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en dan nemen wij met jou contact op! 

logo

 

Woordje van de ouderraad

 

In oktober 1999 werd de eerste ouderraad opgericht met een enthousiaste groep ouders. Eén van de eerste grote veranderingen met het opstarten van de ouderraad, was het organiseren van een instapdag eind augustus. Die instapdag gaat nu nog altijd door: de kinderen van de kleuter- en de lagere school kunnen kennismaken met hun klas en hun nieuwe leerkracht de laatste zondag van de grote vakantie. Ondertussen organiseert de ouderraad het gezellig samenzijn met een hapje en een drankje in de tuin tussen de twee vestigingen.

Ook tijdens de oudercontacten voor de kerstvakantie en op het einde van het schooljaar, biedt de ouderraad de kans om een drankje of een hapje te nuttigen.

Het begin van de ouderraad liep ook gepaard met het stimuleren van het dragen van een fluo-hesje. In Groot-Kortrijk waren de Bissegemse scholen de pionier. In september 2012 was de lagere school van Bissegem, in samenwerking met de ouderraad, terug de eerste Kortrijkse school die het dragen van een helm voor kinderen die met de fiets naar school komen, verplichtte. Met deze twee acties haalde de ouderraad ook ruime persbelangstelling.

De ouderraad kocht in de loop der jaren spelkoffers aan, die het nog altijd goed doen op de speelplaatsen van de lagere school. Af en toe schaffen we hiervoor ook vervangingen aan. Het project van de fietstuin in de kleuterschool, werd eveneens mee gesponsord door de ouderraad.

Hiervoor is er natuurlijk geld nodig en daarom organiseren we talrijke evenementen, zoals het aanbieden van drank en hapjes op activiteiten, maar er is ook elk jaar een verkoopactie: we hadden al ontbijtpakketten, chocolade-eitjes voor de paasperiode, en dit schooljaar organiseerden we een wijnactie voor Nieuwjaar.

We hebben een goed draaiende ploeg in de ouderraad, maar enthousiaste nieuwe krachten zijn nog steeds welkom! U kunt hiervoor een mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Ook opmerkingen of vragen die u op van onze vergaderingen wil aan bod zien komen kunnen naar dit adres gestuurd worden

De ouderraad en de schoolraad werken opbouwend aan de goede werking van de scholen, in een heel goede verstandhouding mét de scholen.

Voorzitter: Wannes Buyck 
Ondervoorzitter: Erik Callens 
Secretaris: Ignace Tanghe 
Penningmeester: Fabienne Seynhaeve